کودک

روز اول جشنواره کودک و نوجوان اصفهان در حالی به پایان رسید که تصور می شود باید در سطح انتظارتمان از آن تجدید نظر کنیم.

به گزارش مشرق، سی امین جشنواره فیلم کودک و نوجوان در شهر اصفهان در حالی روز اول خود را پشت سر گذاست که رفتار غیر حرفه ای برخی از عوامل سینمای محل برگزاری فیلم کام خبرنگاران را تلخ کرد. شماره 222، پروازی بود که سینماگران و اهالی رسانه را ساعت 12:40 به اصفهان، محل برگزاری جشنواره کودک و نوجوان رساند. نکته جالب توجه حضور و البته عدم حضور برخی هنرمندان بود.

با اینکه بازیگران خردسال و نوجوانی مانند محمدرضا شیرخانلو، پارسیا شکوری فرد، یاس نوروزی و مهدی قربانی در بین میهمانان دیده می شدند اما تصور می شد در جشنواره ای که به اسم کودکان برگزار می‌شود باید تعداد کودکان و نوجوان هنرمند بیش از این بود. حتی می شد از چهره هایی که بازیگران خردسال دیروز و جوان امروز هستند مانند علی شادمان، ترلان پروانه، ارسلان قاسمی، امیر فرخ هاشمیان و مهران ضیغمی که بسیاری‌شان به تازگی دوران نوجوانی خود را پشت سر گذاشته اند نیز در این جشنواره استفاده کرد.

از محل فرودگاه اصفهان تا هتل پارسیان کوثر اصفهان چیزی که توجه را به خود جلب می کرد عدم وجود نشانی از این جشنواره جهانی در تبلیغات محیطی شهر بود. برخلاف دوره های پیشین و رویه مرسوم در برگزاری جشنواره های سینمایی، هیچ گونه تابلوی تبلیغاتی یا بروشوری که نشان دهد یک اتفاق سینمایی در این شهر تاریخی در حال رخ دادن است حتی در نزدیک هتل محل اقامت هنرمندان و یا سینماهایی که به این امر اختصاص یافته اند وجود نداشت. 

در فاصله بین فرودگاه تا هتل هیچ تبلیغ محیطی برای جشنواره وجود نداشت.

با وجود پیش‌بینی های خوبی که برای میهمانان این جشنواره جهت سهولت مستقر شدن و معطل نماندن در فرودگاه شده بود، ناهماهنگی ها خود را در نحوه اطلاع رسانی زمان و محل اکران فیلم‌ها نشان داد.  

هرچقدر که تحویل اتاقها به سرعت انجام شد و از قبل برای تمامی میهمانان در پاکت‌هایی با نام  آنها وسایلی از قبیل کارت و شماره اتاق گذاشته شده بود، هیچ گونه بروشری حاوی اطلاعات فیلمها و زمان و مکان اکران آنها وجود نداشت. این موضوع در مواقعی باعث سردرگمی میهمانانی که قصد داشتند به تماشای فیلم ها بروند شد.

فاصله هتل اهالی هنر و رسانه با سینمای اصلی محل اکران فیلمهای جشنواره

ساعت 18 است و زمان اکران نخستین فیلمها فرا می رسد. فیلم «کمک من معلمم را کوچیک کردم» محصول کشورهای آلمان و اتریش و در ژانر فانتزی یکی از این سینمایی‌ها بود.

در ورودی سالن شماره یک در سینما چهارباغ

این فیلم در سالن شماره یک سینما چهار باغ که نزدیک به 500 صندلی دارد به نمایش درآمد و البته مخاطبانی کمتر از نصف ظرفیت سالن بیننده آن بودند. فیلم در مورد کودکی بود که به خاطر سختگیریهای معلم عصا قورت داده اش آرزو میکند او کوچک شود و وقتی صبح از خواب بیدار میشود می بیند آرزویش برآورده شده است.

از طرفی مدرسه کودک در معرض فروش قرار می‌گیرد و او باید با کمک معلمش از این اتفاق جلوگیری کند. در فیلم چیزی که باعث خنده کودکان میشد بیشتر حادثه هایی بود که برای آدم بزرگ ها اتفاق می افتاد. مسئله دیگری که فضای فیلم را شاد می کرد -البته این بار برای بزرگسالان- صدای دوبله یکی از معلمان مدرسه بود که با لحجه یکی از مناطق ایران صحبت می کرد. گفتنی است فیلم های خارجی در این جشنواره به صورت همزمان و زنده دوبله می شوند.

 مسئله پررنگ در این فیلم نگاه به شدت غرب گرایانه آن مانند دوستی دختران با پسران و ابراز علاقه آنها در همان سن کم و نیز تاکید بر نگاه هدف وسیله را توجیه می‌کند، بود. چیزهایی که شاید پدر و مادر یک خانواده سنتی ایرانی را از اینکه با فرزندشان به تماشای این فیلم آمده اند پشیمان می کرد. 

اما در سالن شماره دو سینما چهارباغ و قبل از اکران فیلم «دزد و پری 2» اتفاقی افتاد که امروزه دیگر شاید چندان هم غیره منتظره نباشد! در حالی که چیزی به شروع فیلم نمانده بود مسئولان برگزاری به دلیل عدم صندلی کافی برای کسانی که بلیط خریده بودند، هیئت داوری کودکان و سپس خبرنگاران را از سالن نمایش بیرون کردند. گویی این نوع برخورد غیر حرفه ای با اصحاب رسانه در حوزه سینما و تلویزیون تبدیل به موتیفی شده که می خواهد بداخلاقی را برجسته کند!

اخراج هیئت داوران از سالن سینما

پس از این ماجرا خبرنگاران داد خود را به نزد رضا داد، دبیر جشنواره بردند که وی اشتباه خبرنگاران در انتخاب سینما را دلیل این امر عنوان کرد (به عقیده رضا داد، خبرنگاران باید در آن ساعت فیلم دیگری را در جای دیگری می دیدند!) و  تلویحاً از اصحاب رسانه خواست که با مطرح کردن این مسائل جشنواره را در حاشیه نبرند.  

این در حالی است که این اکران با حضور کارگردان و بازیگران برگزار می شد و در تمام جشنواره ها معمولا در این نوع نمایش‌ها که رونمایی فیلم محسوب می شود اولویت با هنرمندان و اهالی رسانه است. ضمن اینکه بیرون کردن هیئت داوری کودک و نوجوان هیچ توجیهی نمی تواند داشته باشد. جشنواره برای کودکان است و متاسفانه چیزی که اتفاق می افتد اصلاً رضایت بخش نیست. خاطره ای که در ذهن این کودک میماند این است که در حتی در جایی که متعلق به او است هم نادیده گرفته شد!

امیدواریم این اتفاقات زنگ خطری باشد برای هرچه بهتر برگزار کردند جشنواره در روزهای پیش رو. گفتنی است با توهین جدید امروز علیه اصحاب رسانه آن هم وقتی مدت زیادی از برخورد خارج از عرف و غیر اخلاقی بهناز جعفری نمیگذرد، باید تصمیمی مبتنی بر حفظ حرمت جایگاه همه اهالی هنر و رسانه گرفته شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس